Bergvärmeinstallatörer i Göteborg

bv3Utbudet av bergvärmeinstallatörer runt rikets andra stad är liksom i huvudstaden mycket stort, med alla de fördelar det innebär. Visserligen kan det vara så att storstadspriserna ligger lite över riksgenomsnittet, men att skaffa sig bergvärme när man bor i närheten av Göteborg behöver inte alls vara dyrt. Det kan dock ta lite tid att hitta den installatör som både ger ett bra pris och utför en förstklassig installation. Det är också viktigt att påpeka att man inte ska stirra sig blind på priserna, utan fokusera på om det verkar vara en bra bergvärmeanläggning och installatören är kompetent.

Olika företag för borrning och installation

Det kan dock hända att du i Göteborgsområdet behöver använda olika företag för borrning och installation, även om det finns flera som erbjuder helhetslösningar. Att använda sig av två olika företag kan dock i bästa fall innebära lägre kostnader, beroende på omständigheterna. Med tanke på de alla alternativ som erbjuds kan det ta ett litet tag att hitta rätt. Be gärna flera företag att komma ut och titta (vanligtvis gratis), och se efter vad de anser vara den bästa lösningen. Var också beredd att lyssna på vad de säger, även om deras förslag inte är vad du tänkt dig från början.

Potentiellt kan du i Göteborgsområdet begära in offerter från dussintals företag när det gäller bergvärme. Detta är dock att gå lite till överdrift och blir lätt oöverskådligt. Normalt är det bäst att begära in 3-5 offerter, från de bergvärmeinstallatörer som verkar mest pålitliga, och jämföra dem för att försöka avgöra vad som passar bäst.